Hoe werkt het om een ETA aan te vragen als visum Australië?
Heb je reisplannen voor Australië? Vraag dan op tijd je ETA aan, oftewel het visum wat je nodig hebt. Zelf kwam ik er pas in Hongkong achter dat je de ETA nodig had, in plaats van een visum on arrival. Die stress gun ik jou niet op reis, dus bereid je goed voor en bestel je elektronische visum!
Elektronisch visum Australië
Ik kan me voorstellen dat je veel vragen hebt over het visum in Australië. Hieronder vind je de meest praktische informatie!
Wanneer heb je een ETA nodig in Australië?
Als je “kort” in Australië blijft, mag je met een ETA in het land zijn. ETA staat voor Electronic Travel Authority en is gekoppeld aan je paspoort. Het is een elektronisch visumsysteem. Het visum is voor maximaal 90 dagen geldig, circa 3 maanden dus en heb je per bezoek nodig. Stel dat je dus eerst naar Sydney gaat, daar een paar dagen blijft, doorreist naar Nieuw-Zeeland en weer terug komt naar Melbourne te gaan. Dan moet je het visum 2x aanvragen.
Heb je alleen een overstap in Australië en verlaat je binnen 8 uur niet het vliegveld, dan heb je en speciaal transitvisum nodig. Verblijf je wel langer en ben je van plan het vliegveld te verlaten, moet je dus alsnog een ETA hebben.
Moet je een (uitgaande) vlucht geboekt hebben om een ETA aan te vragen? Nee je hebt geen vlucht nodig om een ETA aan te vragen. Ook geen adres waarop je verblijft oid. Wel heb je een ETA nodig op het moment dat je wilt gaan inchecken op het vliegveld!
Hoe vraag je een ETA aan?
Voor een ETA hoef je niet naar de ambassade van Australië in Nederland, maar deze kun je online visum Australië aanvragen bij IVisa.com. Je hebt een geldig paspoort nodig en een creditcard om je transactie online af te rekenen. Met het visum mag je geen werk verrichten, daarvoor heb je en werkvisum nodig. En je mag geen TBC hebben en geen crimineel verleden. Let op: Reis je met kinderen of partner samen? Je moet voor iedereen apart een ETA aanvragen!
Je vraag met het invullen van het formulier je elektronische visum aan. Houd je paspoort en creditcard bij de hand. In de eerste stap vul je je gegevens in, daarna ga je betalen met de credicard. Zorg dat je geen spel of typefouten maakt, anders moet je het visum opnieuw aan vragen (en dat kost je weer extra geld). Binnen 24 uur krijg je een PDF-bestand in je e-mail. Hierop staat een code, deze moet je gebruiken bij het inchecken van je vlucht. Daarnaast is het handig om deze geprint mee te nemen en als reisdocument mee te nemen.
Wat als…. je vergeten bent om je visum aan te vragen?
Ja, ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan… hoe kon ik nou vergeten om m’n visum aan te vragen? Ivisa biedt je de mogelijkheid om binnen één uur een visum aan te vragen. Dat kost je voor deze superspeed service wel 70,- dollar, veel meer geld dus. Kun je met vier uur service uit de voeten, dan is het tarief 50,- dollar. Het normaal aanvragen tot 24 uur vooraf, is 20,- dollar.
Is het veilig om online je visum aan te vragen?
Steeds meer landen werken met elektronische visa. De websites zijn beveiligde website. Ivisa is ook een internationale partij die met veel overheden samenwerkt. Het is een betrouwbare partij en gaan netjes met je gegevens om. Kijk maar naar de hoeveelheid beoordelingen, 4,5 ster op basis van bijna 25.000 reizigers ervaringen. Ik kan je wel aanraden om een safe internetverbinding te hebben als je je persoonlijke gegevens invult. Gebruik hiervoor een VPN-verbinding. In dit artikel lees je daar meer over.
Heb je vragen over het aanvragen van het visum? Neem dan vooral contact op met de organisatie en anders de Nederlandse ambassade!
Disclaimer: Dit artikel bevat affiliatelinks en is gemaakt op basis van informatie van Ivisa.
Er zijn nog geen reacties geplaatst, ben jij de eerst?