DLC Restaurant, drie dubbelop een top concept
DLC oftwel Daily Local Cooking. Afgelopen april is DLC Restaurant open gegaan in Amersfoort op een heel bijzondere plek; de Wagenwerkplaats. Een superconcept met een eigen kas en moestuin direct aan het restaurant vast.
Kassen trekken mij als Westlandse natuurlijk gelijk aan en zeker als er met verse biologische ingrediënten gekookt wordt. Maar DLC is nog meer want het restaurant werkt ook samen met zorgorganisaties, waarvan de cliënten voor de moestuin zorgen. Drie dubbelop een top concept dus.
Verse ingrediënten en streekproducten
De keuken van DLC, het domein van chefkok Sanne, kookt met super verse ingrediënten, want het liefst komen deze uit de moestuin of de kas. Van de eitjes tot de basilicum, verse munt tot cherrytomaatjes. Alles wordt vers gekweekt. Andere producten komen vanuit de streek rondom Amersfoort, direct van lokale telers. Puur, eerlijker en verser kun je het dus niet op je bord krijgen!
Groene vingers voor cliënten
DLC geeft de cliënten van de lokale zorginstellingen een werkplaats en groene vingers. Zij zorgen namelijk voor het onderhoud van de moestuin en de kas. Ontzettend mooi want hiermee geef je het een plek in de maatschappij.
Gave plek op de Wagenwerkplaats
DLC Restaurant ligt op de Wagenwerkplaats van Amersfoort. Bij de bouw van het restaurant, dat alleen gemaakt is van gerecylde materialen, werd samen gewerkt met cliënten van Stichting Bikkel. In de avonden is het goed toeven op de enorme veranda.
Je kunt bij DLC Restaurant dineren van donderdag t/m zondag. Wil je in een gelijksoortige ambiance lunchen, ga dan naar het Centraal Kethelhuis, ook op de Wagenwerkplaats.
Het is een super goed restaurant.
En zeer goed en aardig personeel met een top kok!
Dankjewel voor je reactie Maria. Ik kan het restaurant ook zeker aanraden!